:: tinGgal jEjaK yer, JgN luper ::

............................................................tinGgalkn jEjaK yer, JgN luper...........................................................

W-DAY

Daisypath Anniversary tickers

:: Melawat Sayer ::

blogspot counter

Tuesday, January 7, 2014

2nd GIVEAWAY by Handbouquet-Ibtisam

Assalamualaikum W.B.T

Sempena tahun baru ni..
ciktie ingin buat 2nd giveaway..

steps nya...
1) LIKE page HandBouquet-Ibtisam
2) LIKE pic ini gambar GIVEAWAY
3) SHARE pada wall anda & publickan supaya ciktie senang cek..
4) COMMENT pada gambar giveaway tersebut "Done, Nama penuh dan tarikh majlis"
5) Tunggu, Doa & Tawakal  moga ada rezeki kalian
6) Tamat 15.01.14, pemenang akan diumumkan pada 18.01.14

**2nd Giveaway ini juga boleh di share pada intagram masing2, means nama akan ada 2, so peluang untuk anda menang besar... gunakan hashtag #2ndgiveawaybyibtisam #ordinaryibtisam dan @ciktie
** ciktie akan cek pd instagram, fb, blog
** kepada blogger, anda juga boleh share pada blog masing2... means kalo share pd blog, nama anda akan jd 3... (fb,intagram,blog)
** terbuka pada mereka yg mjlisnya bulan3 2014 dan ke atas.
** pemenang dipilih secara rawak
** hadianhnya...
     1st - 1 Handbouquet + 30pcs tasbih Fatihah (random color)
     2nd - 1 Handbouquet + 20pcs Tasbih Fatihah (random color)
     3rd - 15pcs Tasbih Fatihah (random color)

***SELAMAT MENCUBA***

*PASTIKAN DI SETIAP BENDA YANG ANDA NIAGAKAN ADANYA SEDEKAH*



Monday, September 9, 2013

Tasbih - Doorgift (Tema:Hijau)

Salam...
ciktie update tempahan tasbih untuk minggu ni..

Tema : Hijau
Design : Mix
Quantity : 100pcs (33biji-hijau) + 2pcs (99biji-merah hitam)
Free Gift : 1pcs tasbih (99biji)










Sebarang pertanyaan/tempahan bole email ciktie fatimahibtisam87@gmail.com atau whatapps/wechat/line terus 0178297875..
Terima Kasih..



Friday, August 23, 2013

Tasbih - Doorgift Pernikahan/Perkahwinan/Aqiqah

Salam..
Tasbih untuk dijadikan sebagai doorgift kini tempahan dibuka...
Boleh pilih jenis 33biji/99biji..
Juga boleh mengikut warna tema majlis anda...
Di bawah contoh gambar...





Sebarang tempahan bole email fatimahibtisam87@gmail.com atau whatapps terus sy 0178297875
Thanks~!



Monday, June 24, 2013

Fatihah Aisyah #2

Salam...
Ciktie sambung cerita dr #1 ya...

Hari ke-11 Fatihah Aisyah dilahirkan...
Cik asben ambil cuti untuk bawa Fatihah follow up di Mahkota Medical Centre di Bandar Hilir.
Ciktie hanya berbengkung dan stokin, memang rasa mcm dah xberpantang, keluar rumah ms mcm ni...
Kami pergi dengan penuh harapan, penuh debaran..
Sepanjang perjalanan, xputus2 doa ciktie buat si kecil...

"Ya Allah, jauhkan Fatihah dari sebarang penyakit... bawa pergi jauh2 apa yg xmampu kami hadapi.."
(sambil usap2 bahagian dada Fatihah)

Kami gerak dlm pkul 10am.. Sampai shj cik asben terus daftar.. Kami guna GL company utk pembayaran.. Alhamdulillah dpermudahkan... Jika tidak sekali check up makan 300++...

Dalam referal letter dr Paed di Hospital Putra, kami dicadangkan untuk berjumpa dgn Dr Yip, pakar jantung kanak-kanak... Selesai daftar semua dlm jam 12tghari baru kami dpt berjumpa dgn Dr.Yip... Dr.Yip juga telah sedia maklum tentang mslh kami kerana Dr Ng Kok Chai dr Hospital Putra telah memaklumkan padanya terlebih dahulu... Fatihah ditimbang, dan di check seperti biasa.. Fatihah mmg baek.. senyap je walaupun kene buka baju, barut dll... Dr Yip ckp, yup.. ada bunyi bising pd jantung Fatihah... Bahasa medik, dipanggil murmur...

meaning of MURMUR - You know the sound of your heartbeat: lub-dub, lub-dub. In some people, there's an extra noise that the blood makes as it flows through the heart. It sounds sort of like the noise of water flowing through a hose. This sound is called a murmur (say: MER-mer).Most murmurs don't mean anything is wrong. But sometimes they are a sign of a problem with the heart.

Dalam bahasa mudah ibarat kite dgr air sungai yg mengalir melalui batu2... dan bezanya dgn air sungai yg mengalir tanpa ada halangan batu... lebih kurang la.. ciktie pun xpndai sgt... tp bila Dr Yip bt bunyi... baru ciktie faham, ape itu murmur... bunyi jantung normal - dup dup dup, tapi kalo murmur tu - dush dush dush... nanti korg google lg kalo nak kan kefahaman lebih...

Yes, bila dgr je.. ciktie sambut dgn linangan airmata... Dr.Yip arrange kan untuk Fatihah buat echo ( echocardiogram) iaitu scan jantung... untuk mengetahui sama ada bunyi itu normal atau sebaliknya... mengikut kata Dr.Yip kemungkinan ianya normal sebab Fatihah lahir pd 38minggu, dan kemungkinan jantungnya belum tertutup habis... dan kemungkinan juga jantung Fatihah ada "hole"...
Rasa meruntun jiwa mendengar kata2 Dr.Yip... Dugaan apakah...

Ya Allah, kuatkan aku... dikala ini ciktie minta kan keajaiban... Jikalau pun adanya lubang.. Hilangkanlah... Jikalau pun ada mslh laen.. Hilangkanlah... Berdoa dan terus berdoa... airmata x usah ckp.... cik asben kt sebelah sntiasa menenangkan ciktie...

Tak lama lepas tu, lepas lunch, lebih kurg pkul 2:30pm, kami di bawa ke tgkt 5 untuk lakukan echo atas Fatihah... Sekali lagi, baju Fatihah dibuka, dan Dr.Yip lakukan echo... sepanjang Dr.Yip check, Fatihah senyap... cuma nanges ckit2 sbb lapar... ciktie dan asben yg xtau ape2, just tgk screen scanner tu dgn penuh tanda tanya... berdebar.. berdebar... Dr.Yip hanya bercakap dgn nurse di situ... Bila kami tanya, jawapannya, sekejap ya, sy tgk dulu, nnt sy terangkan...
kemudian, Dr.Yip mula bersuara... Ok, sy perhatikan, yang jantung anak kamu tiada lubang...

**Ya Allah, Alhamdulillah(sambil ciktie usap2 dada)...

Dr sambung lagi... tapi mcm ade tumor...

**Ya Allah... (ciktie rasa nak pengsan, airmata terus mengalir)

Dr sambung lagi... tumor ni dah menghalang pengaliran darah dr dalam jantung ke paru-paru... tekanan untuk anak kamu pump darah keluar adalah 80... untuk kanak2 normal, pump darah keluar hanya memerlukan tekanan sebanyak 10 atau 20 shj... Dr risau kerana Fatihah pump terlalu kuat...

Kita sendiri bole bayangkan, beza nye 80 dan 10 itu... Kesiannya anak ummi... Kuat nye anak ummi pump... Ya Allah... Kenapa kami.. Kenapa kami... ms tu da mula la ciktie fikir bukan2... muhasabah diri... segala benda keluar dlm kepala...

Kami dipanggil ke bilik Dr semula... Dr yip menerangkan semula, di mana letaknye tumor itu... dan Dr yip btau kami yg di melaka xboleh buat operation, cuma yg boleh buat hanya Glenegeals, ampang ataupun IJN (Institut Jantung Negara). Dr Yip segera membuat surat untuk kami pergi ke sana... antara 2tempat itu...
Dr Yip tanya kami mengenai Fatihah...
*Fatihah nampak biru2 x masa menangis? (Jwpnnya: Tidak)
*Fatihah nampak mencungap2 x masa menyusu (Jwpnnya: Tidak)
*Fatihah kerap tersedak? (Jwpnnya:Ya)
*Fatihah menyusu ok, means byk x? (Jwpnnya: xbanyak tapi kerap)

***Kesimpulannya, Fatihah tidak ada simptom saket jantung... Oleh sebab itu, kami sendiri tidak nampak akan masalah nya....

#huhu.. ok.. sambung nnt..


Ni Fatihah Aisyah masa umur 11hari

Sunday, June 23, 2013

Fatihah Aisyah - #1

Salam...
Malam yg xbole tdo... Td ciktie ngntok da... Baru na tdo Fatihah da bangun... Hai lah anak... dan sekarang ummi pulak xdpt na lelap mata... mood menulis dtg...

pagi2 buta ni ciktie nak cerita psl kesayangan ciktie ni...

Bismillah....
ok... kalo sape yg fren dgn ciktie kt fb, dorg da sedia maklum yg Fatihah Aisyah sakit jantung.. kalo siapa yg follow kt blog je, mmg ciktie xsmpt na update psl ni... ciktie cerita dr awal k.. mudah2an dpt djadikan panduan atau rujukan...

4 Jan 2013
Kami amat bersyukur Fatihah Aisyah selamat dilahirkan... Yup.. sgt semangat 4.1kg...

6 Jan 2013
Ciktie dibenarkan balik... walaupun sbnrnye doc nak discharge ciktie ms 5/1 lg... tp kami mtk tmbh 1 hari lg sbb luka ciktie besar.. dan sgt la xbole jalan... sebelum balik, Paed yg merawat Fatihah dr dia lahir dtg utk cek Fatihah kene jaundice ataupun x... Paed ckp ada ckit tp xpe, blk rumah dulu... lg 2 hari dtg lg...

8 Jan 2013
ciktie siap2 kn Fatihah pagi tu utk follow up semula dgn Paed kt hospital.. ciktie x ikut sbb mak ciktie xbg... so, asben pegi dgn mak ciktie.. xlama lepas tu asben call, btau Fatihah kene warded sbb bacaan jaundice makin naek.. tp xpulak ciktie tau bpe bacaannya... huhu.. ms tu rs sedey sgt... sbb baru je jd ummi, da berpisah dgn anak... mengalir airmata... T.T
petang sikit..

Mak ciktie balik dgn asben... asben ciktie kuar semula utk daftarkn kelahiran Fatihah... Mak ciktie cerita semula apa yg jd kt hospital... Mak ciktie cerita masa Paed cek Fatihah dia ckp jantung Fatihah ada bunyik... Ya Allah... terperanjatnye dgr... bunyik mcmne?? mak ciktie jwb, paed ckp mcm jantung berlubang... mengucap ciktie dgr... sambut dgn airmata je.. then.. Paed ada bg referel letter utk check up dkt hospital mahkota sbb dkt sana ada pakar jantung kanak2 dan peralatan lebih lengkap di sana...

Dalam hati cuma doa yg ciktie panjat kan... dgn airmata je yg dpt ciktie luahkan... dalam hati semoga tiada apa2 yang berlaku Ya Allah... biarlah semuanya normal...
#sambung nnt.... gambar ni nampak muka Fatihah kuning2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...